We've updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Brenne bråte

by Felix Johansen

/
 • Digital Album
  Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

    8 NOK  or more

  You own this

   

1.
BRENNE BRÅTE (Bennett-Kulberg/Kulberg) Naboen likte godt å brenne bråte og røykla gjerne klesvasken vår Det er ikke noe kult når unga hoster og halsen til kona mi blir sår Hver høst og vår gikk gubben ut i hagen og fyrte opp en haug med gress og løv og rundt omkring stod sinna folk og ropte "vær så snill" han la på mere kvist og spilte døv Det var i sommer at den samme fyren kom og klaget over alt som var så galt skatt, bensin og mørkhuda folk over alt - Jeg flytter til et nytt og bedre land - I syden vil jeg bli behandlet med respekt billig mat og ikke noe tull der får jeg være norsk og møte andre som meg selv og spille bridge hver kveld Nå er det ingen flere som brenner bråte konas hals er ikke lenger sår Men gubben plager naboene i syden med grillos på terassen høst og vår

about

Jan-Henrik Kulberg har lagt vekk pseudonymet Felix Johansen og rir oppstemt inn i country-landskapet, med første utgivelse under eget navn. "Brenne bråte" er spilt inn i Nashville og Drammen og handler om en norsk bråtebrenner uten særlig empati eller sosiale antenner.

"Naboen likte godt å brenne bråte og røykla gjerne klesvasken vår. Det er ikke noe kult når unga hoster og halsen til kona mi blir sår."

Sånn går første tekstlinje i låten som har en humoristisk sleng, men samtidig penser innom temaer som opptar låtskriveren, som norsk egoisme og selvgodhet.

Publikum kan selv velge hvor mye de vil betale for låten - som er lagt ut digitalt på kulberg.net. Den kommer i digitale nettbutikker i oktober/november.

"Brenne bråte" er spilt inn med sessionmusikere i Nashville med tekniker og produsent Stacy Hogan. Vokalopptakene er gjort av Kulberg selv hjemme i Drammen. Den gis ut på Kulbergs egen label Macmanus.

credits

released October 18, 2010

license

all rights reserved

tags

about

Felix Johansen Kongsberg, Norway

«Felix Johansen har klart å videreføre og fornye stillferdig visepop.» Norsk pop- og rockleksikon" Vega Forlag (2013).

contact / help

Contact Felix Johansen

Streaming and
Download help

Report this album or account